Lubelski Klaster Ekoenergetyczny objął patronatem branżowym Targi ENERGETICS 2017

Lubelski Klaster Ekoenergetyczny objął patronatem branżowym X Lubelskie Targi Energetyczne ENERGETICS 2017, które odbędą się w dniach 14-16 listopada 2017 roku w Centrum Targowo-Wystawienniczym Targów Lublin S.A. przy ul. Dworcowej 11 w Lublinie. Targi są ważnym spotkaniem branży energetycznej w Polsce. Istotą ENERGETICS jest prezentacja nowoczesnych urządzeń, aparatury i technologii dla przemysłu energetycznego, a także wymiana doświadczeń przez krajowych i zagranicznych specjalistów z tej branży. W dniu 15 listopada 2017 roku Fundacja Rozwoju Lubelszczyzny – Koordynator Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego we współpracy z Partnerami Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego zorganizuje międzynarodową konferencję  poświęconą nowym technologiom i innowacjom w branży energetyki odnawialnej, efektywności energetycznej i w budownictwie pasywnym. Konferencji towarzyszyć będą spotkania kooperacyjne z udziałem przedsiębiorców z województwa lubelskiego i z zagranicy. Przedsięwzięcie będzie realizowane we współpracy z Partnerami Projektu EmpInno oraz Ośrodkiem Enterprise Europe Network przy Politechnice Lubelskiej.  W trakcie targów Lubelski Klaster Ekoenergetyczny będzie prezentował swoją ofertę na stoisku targowym.