PROVA1011 analizator systemów fotowoltaicznych PV

Biall Sp. z o.o. – Partner Lubelskiego Klastra Ekoenergetycznego wprowadziła na rynek doskonałe narzędzie, niezbędne przy projektowaniu, instalacji oraz konserwacji systemów fotowoltaicznych – analizator systemów fotowoltaicznych PROVA1011. Urządzenie umożliwia rejestrację parametrów poszczególnych paneli, co pozwala na weryfikację ich stanu przed opuszczeniem fabryki, wysyłką do klienta lub montażem. Bezprzewodowy czujnik natężenia oświetlenia i temperatury oraz możliwość rejestracji parametrów środowiskowych i bieżącego zużycia energii, umożliwiają dokładne przeanalizowanie warunków panujących w miejscu instalacji oraz dobranie optymalnych komponentów w procesie projektowania. Znajdujące się w zestawie przystawki cęgowe do badania prądu AC oraz DC pozwalają na weryfikację sprawności oraz efektywności systemu w momencie odbioru instalacji do użytku, modernizacji, czy późniejszej konserwacji. Szczegółowy opis analizatora znajduje się pod linkiem http://www.biall.com.pl/item,PROVA1011-Analizator-systemow-fotowoltaicznych-PV,105713.html